header

Weerpresentaties

Naast vakgerichte presentaties voor onze klanten, verzorgen wij weerpresentaties voor particulieren (groepen/verenigingen).

In de particuliere presentatie ‘weerkunde’ passeren een aantal interessante processen de revue t.w. wind en storm, warmte en kou, zonnestraling en bewolking. Maar ook, hoe komt een weersverwachting tot stand, wat is klimaat, extreem weer, klimaatverandering, meteorologische metingen, neerslagradar etc.

De tak van wetenschap die zich bezighoudt met de bestudering van aardbevingen wordt seismologie genoemd.  Dit is afgeleid van het Griekse woord “seismos”, hetgeen schudding of trilling betekent.
Aardbevingen kunnen grote schade aan gebouwen toebrengen en daarbij (veel) slachtoffers maken. Hoewel wij niet op een breuklijn leven komen in onze noordelijke provincies, ten gevolge van gaswinning, steeds meer bevingen voor.
Als onderdeel van de presentatie ‘weerkunde’ behandelen we aan de hand van een stukje theorie en ‘schokkende’ plaatjes de seismologie nationaal en internationaal.

Afhankelijk van uw wensen verzorgen wij een op maat gemaakte presentatie bij U op locatie.

Meer weten: Contact